Ingredienti:
1 rotolo di pasta sfoglia
1 cipolla rossa di tropea
1 cucchiaio di olio extra vergine di oliva
2 cucchiai di zucchero di canna
1 cucchiaino di mirin
sale q.b.
Ho tagliato la cipolla a fettine sottilissime. Ho messo l'olio in padella e ho cotto le cipolle finché non si sono imbiondite, poi ho aggiunto un pizzico di sale.
Ho aggiunto lo zucchero e il mirin e ho fatto caramellare le cipolle.
Ho steso la pasta sfoglia e l'ho tagliata a dischi con un bicchiere (ma a posteriori mi pento di non avere usato formine da biscotto, visto che ne ho di bellissime). Ho messo i dischi su di una teglia ricoperta da carta da forno e su ognuno ho messo un po' di cipolla (in teoria l'ideale sarebbe avere una fettina intera, ma le mie si sono distrutte) e qualche foglia di rosmarino. Ho infornato a 180 gradi per 15 minuti circa. Ho servito le sfogliatine calde accompagnate da del bouche chevre da affettare e disporci sopra in modo che si ammorbidisse con il calore.
***
I wanted an appetizer quick to prepare, but chic for a dinner with friends, so I choose the caramelized red onions puff pastry recipe by Cucina con Sara. During the preparation, however, I made some changes and both I and my guests were pleasantly surprised b the result!
Ingredients:
1 ready made puff pastry roll
1 red onion
1 tablespoon extra virgin olive oil
2 tablespoons brown sugar
1 teaspoon mirin
Salt to taste
I cut the onion into thin slices. I put the oil in a pan and cooked the onions until they were golden, then I added a pinch of salt. I added sugar and mirin and I caramelized the onions.
I laid out the puff pastry and I cut it into discs with a glass (now I regret not having used my cookie cutters, since I have beautiful ones). I put the discs on a baking sheet covered with greaseproof paper and I put some onions on each one (in theory it would be nicer to have a whole slice for each pastry, but mine broke up in the pan) and a few rosemary leaves. I baked them at 180 degrees for about 15 minutes. I served the hot puffs accompanied by bouche chevre to slice and and put over them to be softened by the heat.
1 commento:
Yummy! Thanks for sharing!
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