La ricetta che ho usato come base è quella di Pane&Burro, ma ho fatto qualche modifica.
Ingredienti per 2:
120 g di pancetta affumicata a cubetti
1 spicchio di aglio rosa
1 fetta di zucca (io ho usato quella napoletana
4 foglie di salvia fresca
250 g di spaghetti
4 cucchiai di parmigiano grattugiato
sale
pepe nero
After speaking of the various carbonara recipes, I an obsession for "wrong" carbonara recipes, those that change only an ingredient from the original recipe. This summer I tried the one with zucchini instead of bacon. Now, being autumn, I tried a version that uses pumpkin instead of the egg, plus sage. It's also a good idea to use the pulp of Halloween's carved pumpkins.
The recipe that I used as a basis is the one by Pane&Burro, but I made some changes to it.
Ingredients:
120 g smoked bacon, cut in cubes
1 clove of pink garlic
1 pumpkin slice
4 fresh sage leaves
250g of spaghetti
4 tablespoons of grated Parmesan cheese
salt
black pepper
Ho fatto rosolare la pancetta in una padella insieme alla salvia finché è diventata croccante.
I cooked the bacon in a pan with the sage until it become crispy.
Intanto ho tagliato l'aglio a fettine e la zucca a cubetti. Una volta pronta la pancetta, l'ho tolta dalla pancetta e al suo posto ho messo l'aglio. Quando è diventato dorato ho aggiunto la zucca e ho cotto il tutto con il coperchio per circa 15 minuti a fuoco basso, aggiungendo un po' di acqua ogni tanto per non fare bruciare la zucca, finché non è diventata morbida. A quel punto l'ho ridotta in crema con un frullatore a immersione.
Meanwhile I cut the garlic into slices and pumpkin into cubes. Once the bacon was ready, I removed it and put the garlic in its place in the pan. When it became golden I added the pumpkin and cooked everything with the lid on for about 15 minutes, adding a little water every now and then to avoid burning the pumpkin, until it became soft. At that point I made a cream of with a hand blender.
Ho cotto la pasta, scolandola 4 minuti prima del termine della cottura, conservando però l'acqua di cottura. L'ho messa a finire di cuocere nella padella con la crema di zucca, aggiungendo poca acqua di cottura quando necessario.
Intanto ho grattugiato il parmigiano.
I cooked the pasta, draining it 4 minutes before the end of cooking, keeping the cooking water. I put it to finish its cooking in the pan with the pumpkin cream, adding a little cooking water when needed.
Meanwhile, I grated the Parmesan.
Una volta pronta la pasta, ho spento il fuoco, ho aggiunto il formaggio grattugiato e abbondante pepe e ho lasciato mantecare.
Once the pasta was ready, I turned the stove off, added the grated cheese and pepper and let the cheese melt until creamy.
Infine ho aggiunto pancetta e salvia. Buonissima!
Finally I added bacon and sage. It was really yummy!
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